LAATSTE

NIEUWS

AFGELAST

HERSTTOCHT: “Smalste stukje Nederland”

26 SEPTEMBER 2021

 

 

Herfsttocht Afgelast

De herfsttocht van zondag 26 september 2021 is afgelast. 

Uitnodiging Ledentocht voorafgegaan door de Ledenvergadering 12 september 2021

Tijd:
Zondag 12 september 2021, vanaf 11.00 uur

Plaats:

Restaurant De Taverne, Markt 31, 5995 BC Kessel, Tel: 077-4002319.

Programma:
11.00 uur: ontvangst met koffie en vlaai.
11.30 uur: opening van de ledenvergadering.
13.30 uur: ledentocht, mogelijkheid om verschillende afstanden te lopen. 17.00 uur: gezellig samenzijn onder het genot van een drie gangen menu.

PERSBERICHT

St. Odiliënberg, juni 2021

Zomer Avond Wandel Tochten

Aangepast: i.p.v. 13 zijn er nu 9 Zomer Avond Wandelingen. De Wandelvrienden Roerdal ‘ 87 verkort genoemd W.V. “Roerdal’87” organiseren in de maanden Juli – Augustus 9 stuks maandag avondwandelingen in de mooie en bosrijke omgeving van St. Odiliënberg. 10 verschillende routes van elk ± 10 Km zullen U voeren door het bosrijke gebied van de Gemeente Roerdalen, waarvan de Kern St. Odiliënberg deel van uitmaakt. De wandeling is geheel gemarkeerd met gekleurde tape. Op de wandelroutes is een rust/controle plaats ingericht waar U tegen redelijke prijzen drank en belegde broodjes kunt verkrijgen. Maandag 05 Juli zal de eerste wandeling van start gaan en U kunt er starten tussen 16.30 – 19.00 uur.

De start van iedere wandeling is vanuit Café – zaal Bergerac, Schaapsweg 24 te St. Odiliënberg. Het inschrijfgeld is € 1,50 per wandeling conform de afspraken binnen de Federatie Limburgse Onafhankelijke Wandelverenigingen afgekort FLOW. Voor de liefhebber die ineens voor 9 wandelingen inschrijft bedraagt het inschrijfgeld €10,00.

Voor degene die dit wensen worden de wandelboekjes afgestempeld. De I.V.V. Waarderingsstempel is aanwezig.

Laat U niet afschrikken, reeds meer dan 45.000 deelnemers gingen U voor, in deze Internationale Zomer Avond Wandel Serie in de parel van de Roerstreek.

Voor dit alles behoeft U geen lid te zijn van een wandelvereniging.

Voor informatie: 0475-535539 of 0622962377.

Zomer Avond Wandelingen 2021 Wandelvrienden Roerdal ’87.

Beste wandelaars, Onderstaand informatie betreft het organiseren van de Serie Zomer Avond Wandelingen 2021. Daar door het Kabinet en het RIVM de Horeca binnen nog niet is vrij gegeven, zijn wij genoodzaakt om de eerste vier wandelingen (07, 14, 21 en 28 juni) te annuleren. Zo gauw door het kabinet en het RIVM-versoepelingen worden genomen, (wat betreft het openen van de Horeca binnen) zullen wij jullie op de hoogte brengen van het verloop van de nog resterende wandelingen.

Wandeltip

30 mei Nieuwstadt Samen aan de Wanjel mit de knapzak

Nog maar twee maandagavondwandelingen

Inmiddels zijn er acht maandagavondwandelingen geweest en we mogen stellen dat ze een succes waren. Elke maandag stonden de wandelaars klaar om de routes af te leggen. Maar er werden ook vaak de routes gedownload en je ziet regelmatig mensen met onze routebeschrijvingen door het Echter land wandelen. Nog twee keer en de reeks zit erop.

De volgende activiteit van WSV Echt wordt het alternatief voor de Vierdaagse. Zie hiervoor onder de pagina Informatie.

 

Maandagavondwandelingen zeer goed ontvangen

De traditionele maandagavondwandelingen die WSV Echt jaarlijks organiseert konden dit jaar niet doorgaan op de gebruikelijke manier door Corona.

WSV Echt heeft gemeend toch iets te moeten bieden aan haar wandelaars. Daarom worden dit jaar de routes digitaal aangeboden op de site www.wsvecht.nl. Daarnaast worden de routes uitgeprint beschikbaar gesteld in het Jeugdhuis Pius X op maandag tussen half vier en zes uur.

Inmiddels zijn er vijf wandeling geweest maar voor de liefhebber volgen er dus nog vijf. Dit telkens via hetzelfde patroon.

Om de wandelaars toch een kopje koffie of glaasje water te laten gebruiken is er halverwege koffie en fris to go. WSV Echt zorgt voor een lekkere kop koffie of een flesje water zoals te zien is op de foto.

Veel wandelaars maken inmiddels gebruik van deze mogelijkheid en downloaden de routes of halen ze op in het Jeugdhuis. De reacties van al deze wandelaars zijn zeer positief over dit initiatief en WSV Echt is blij weer iets te kunnen doen voor haar leden en andere wandelaars.

Alternatieve Maandag Avondwandelingen

WSV Echt organiseert al vele jaren de alom bekende Maandagavondwandelingen. Door de Coronamaatregelen kan dat dit jaar niet op de gebruikelijke manier. Toch willen we een gebaar naar de wandelaars maken om goodwill te houden en te kweken en te zorgen dat er aantrekkelijke georganiseerde wandelmogelijkheden blijven. Wij hebben de volgende maatregelen bedacht waarop wandelaars op eigen gelegenheid maar toch met een beetje ondersteuning onze tochten door de mooie natuur van het Smalste Stukje Nederland kunnen beleven.

De data van de maandagavondwandelingen blijven hetzelfde te beginnen op 29 maart en de tiende keer op 31 mei.

  • De route van de eerstvolgende avondwandeling komt op zondag op onze site te staan en kan gedownload worden.
  • De routebeschrijving kan op de betreffende maandag tussen 15.30 uur tot 18.00 uur opgepikt worden bij het Jeugdhuis (buiten). Het is eenieder vrij om de routes te lopen wanneer zij zelf willen.
  • Er komen routes van 5 en 10 km.
  • Voor de 10 km komt er halverwege of een geopend terras of we zorgen voor koffie/fris to go tussen 16.30 en 18.00 uur.
  • Wij vragen de wandelaars een vrijwillige bijdrage over te maken naar ons bankrekening nummer of in de pot bij de start of de pauzeplek

Wij vragen alle wandelaars om zich goed te houden aan de Coronamaatregelen. Loop niet met meer als twee personen, houdt afstand en draag waar nodig een mondkapje.

Alle routes starten en eindigen bij Jeugdhuis Pius X, Mussenstraat 6 6101 CS Echt. Voor inlichtingen 06-80165953.

De routes vind je bij “downloads“.

Grensstreektocht – AFGELAST!

In 2020 was de Grensstreektocht de eerste wandeling die we hebben afgelast door het inmiddels alom bekende Coronavirus. Sindsdien zijn er geen activiteiten meer georganiseerd door WSV Echt.

Inmiddels zijn we een jaar verder en moeten we de Grensstreektocht 2021 ook af lassen.

Wat er gaat gebeuren met alle volgende activiteiten is nog onduidelijk. Voor de Maandagavondwandelingen onderzoeken we of we de wandelaars op een andere manier iets kunnen bieden als de gebruikelijke start in her Jeugdhuis.

Hou deze site in de gaten!!!!!!!